Vloerverwarming – voor gelijkmatige verwarming van de ruimte

Vloerverwarming is een wondermiddel voor de meeste problemen waarmee architecten, binnenhuisarchitecten en HVAC-ontwerpers worden geconfronteerd. Zoals het spreekwoord zegt warmtepomp deurne Airconditioners mogen nooit gezien of gevoeld worden. Helaas leidden de talloze complexiteiten waarmee de bovengenoemde partijen tijdens de implementatie werden geconfronteerd, tot het tegenovergestelde in de meeste bestaande en opkomende configuraties.

aartsvijand van de ontwerper
Architecten en binnenhuisarchitecten bedenken concepten voor mechanische systemen en verwachten van ontwerpers van mechanische diensten dat ze hun creaties transformeren en tot werkelijkheid maken. Het is een nogal moeilijke taak met beperkte beschikbare middelen en tools, zou je kunnen zeggen. Energie- en milieubehoud, kostenreductie, minimalisering van de CO2-voetafdruk en meer. Het is bitterzoet om te zien dat traditionele eindapparatuur voor warmteverdeling, zoals radiatoren met bedieningselementen, lelijke hulken zijn in het goed ontworpen en bevredigende interieur van een kamer.

Radiatoren zijn inefficiënt.
De feiten zijn duidelijk. Een radiator is een nogal inefficiënte en onhandige machine. Net zoals. Regelmatig onderhoud is vereist voor de beste prestaties. De wandruimte die ze innemen ruïneert niet alleen je interieur, maar verspilt ook zo’n 30% van je binnenruimte. (Het apparaat is klein, maar het distributiepatroon van lucht en onderhoudsruimte zijn onmisbaar. Proberen het meubilair in zo’n situatie te plaatsen is een nachtmerrie).

De radiator heeft een ventilator nodig om de met warmte gevulde lucht door de kamer te verspreiden. In het begin zijn ze relatief stil, maar na verloop van tijd dragen losse onderdelen, verspilde lagers en gecorrodeerde en ongebalanceerde ventilatorbladen allemaal bij tot meer geluid.

In werkelijkheid zijn radiatoren benauwde, lelijke en onhandige warmtewisselaars die de warmteafvoer bevorderen via spleten in ramen en deuren, muren, daken, plafonds en andere onverwachte plaatsen. Het verspilt energie en verspilt geld.

Uitgang!
Doorgaan met het verbeteren van vloerverwarmingssystemen (UFH) is een manier voor ontwerpers en huiseigenaren. U kunt ervan uitgaan dat u elke vierkante meter van uw kamervloeroppervlak kunt gebruiken zoals u dat wilt. Trouwens, wat is vloerverwarming?

Het is een systeem dat zeer eenvoudige en eenvoudige warmtewisselaars op gelijke afstanden in de vloer integreert. Er zijn drie belangrijke warmtebronnen die worden gebruikt en geclassificeerd.

elektriciteit
Hydronisch
Zonne-energie (met toeslag voor elektriciteit of warm water)
elektriciteit voor vloerverwarming
UFH-systemen worden aangedreven door elektrische energie en zijn eenvoudig en gemakkelijk te bedienen voor een optimaal energieverbruik. De elektriciteit op het punt van gebruik is zeer efficiënt, zodat gebruikers geld besparen en het milieu sparen. Het verwarmingselement wordt geleverd in de vorm van een mat die op dezelfde manier functioneert als een elektrische deken en is klaar om aan te sluiten en op de toevoer te plaatsen.

In de meeste gevallen is elektrische energie echter afkomstig van fossiele brandstoffen, waardoor velen het systeem fronsen.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *