toepassingen voor magnesium in de geneeskunde

Het nieuws van de dag zijn afbreekbare botimplantaten van magnesiumlegering en het gebruik ervan voor complexe fracturen. Er verschijnen echter platen en gietstukken van magnesiumlegeringen in andere delen van het medische veld. Hier zijn slechts vijf plaatsen waar u magnesiumlegeringen in de geneeskunde kunt zien – als u maar goed genoeg zoekt.

1. Mobiele armleuningen voor rolstoelen

Medische hulpmiddelen om gehandicapten te helpen bevinden zich in een voortdurend veranderend medisch veld dat sterk profiteert van technologische vooruitgang. Tegenwoordig hebben het lichte gewicht, de corrosieweerstand en de sterkte van magnesiumlegeringen hen tot het technologische metaal bij uitstek gemaakt. Het nieuwste is een geautomatiseerde zwenkarm die aan rolstoelen kan worden bevestigd. Het wordt gebruikt om alles vast te houden, van computers tot kijkers voor lichamelijk gehandicapten.

2. Stents

Stents in de cardiovasculaire geneeskunde worden veel gebruikt om Tepelklemmen kopen de bloedstroom door geblokkeerde slagaders en bloedvaten in het hart te openen. Sommige stents zijn medicinaal, Tepelklemmen kopen maar waren vaak metalen stukjes in de slagader die verdere problemen veroorzaakten naarmate ze langer op hun plaats bleven. Afbreekbare magnesiumstents voeren de taak uit om de slagader te openen, maar corroderen na verloop van tijd. Ze laten een open slagader achter die niet wordt beïnvloed door de kunstmatige stent.

3. Implantaten van zacht weefsel

Onderzoekers werken aan het recreëren van zacht weefsel met behulp van een samenstelling die bestaat uit keramiek, kwarts en andere elementen, waaronder magnesium.

4. Digitale beeldvorming

Het kopiëren van digitale beeldvorming is een kleine taak in een ziekenhuis- of laboratoriumomgeving, maar wel een noodzakelijke. Door het lichte gewicht van de magnesiumlegering en het vermogen om hoge temperaturen te weerstaan, is het metaal onmisbaar geworden bij het afdrukken van digitale afbeeldingen. Het magnesium wordt gebruikt in platen die zijn gegoten om te passen in een imager die in veel faciliteiten een natte-filmprocessor heeft vervangen, volgens The International Magnesium Association. De dempende werking van de magnesiumlegering is een andere troef van de nieuwe camera die vaak door het ziekenhuis wordt vervoerd. Niet veel metalen zijn bestand tegen de constante beweging zoals magnesium. Verwacht snellere beeldvormingsresultaten naarmate deze nieuwe beeldgevers meer ziekenhuizen en klinieken binnenkomen.

5. Apparatuurbehuizingen

In navolging van computer- en camerafabrikanten gebruiken fabrikanten van medische apparatuur magnesiumlegeringen in de behuizing van hun apparatuur. De duurzaamheid, het lichte gewicht en de weerstand tegen het gedrang door de ziekenhuishallen zijn allemaal redenen voor de overstap. De demping van de magnesium behuizing beschermt de interieurcomponenten veel beter dan de concurrerende metalen.

Naarmate de beschikbaarheid, kosten en onderzoek de vraag naar meer gebruik van magnesium inhalen, verwacht u meer van het metaal te zien in gebieden buiten de gebruikelijke elektronica- en auto-industrie.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *