Organische oplossingen voor ongediertebestrijding

 

Veel mensen schrikken terug voor biologisch tuinieren omdat ze geloven dat hun planten besmet zullen raken door insecten als ze ze niet met de juiste “gifstoffen” besproeien. De waarheid is dat er tal van natuurlijke manieren zijn om insecten van je planten te houden – dat wil zeggen, er zijn veel manieren om de slechte insecten weg te houden en de goede aan te trekken.

· Knoflook. We weten allemaal dat knoflook vampiers op een afstand houdt, maar wist je dat het ook vervelende insecten zoals bladluizen uit je tuin houdt? Je kunt je eigen bladluis bestrijden spray maken door de kruidnagel fijn te malen. Plant ook een uitspruitende knoflook in de tuin om als extra afweermiddel te dienen.

· Allium-familie. Andere “stinkende” planten naast knoflook, zoals uien, bieslook en lente-uitjes, stoten ook ongedierte af. Plant deze door je hele tuin.

· Venkel. Trek die prachtige lieveheersbeestjes aan door dit prachtige kruid te planten. Vergeet niet dat lieveheersbeestjes spintmijten en bladluizen doden, maar planten, mensen of huisdieren geen kwaad doen. In vergelijking met chemische bestrijdingsmiddelen zijn lieveheersbeestjes veel goedkoper en vernieuwen ze zichzelf!

· Andere kruiden. Dille, koriander, engelwortel en peterselie lokken ook lieveheersbeestjes naar je tuinen. Ze trekken ook andere nuttige insecten aan.

· Bidsprinkhaan. Een bidsprinkhaan kan het antwoord zijn op je gebeden… of ze kunnen zelf een beetje een plaag worden. Dit insect is erg hongerig en eet maar al te graag bladluizen, fruitvliegjes, sprinkhanen, motten, krekels en huisvliegen… maar dat is niet alles wat ze eten. Ze hebben ook de neiging om die nuttige insecten zoals gaasvliegen en zweefvliegen te eten. Het is mogelijk om kisten van bidsprinkhaan-eieren te kopen, als u dit hongerige insect in uw tuin wilt opnemen.

· Biologische sprays. Als het niet jouw idee is om insecten aan je tuin toe te voegen, zijn er enkele organische sprays die je kunt gebruiken (zoals neem of pyrethrum). Je kunt ook vangplaten uitzetten.

· Zorg voor een goede bodemvruchtbaarheid. Begin met de grond – gebruik de juiste methoden voor afvalverwerking en goede compostmethoden. Plant een divers ecosysteem (van inheemse soorten). Door een goede bodemvruchtbaarheid te behouden, weert u ongedierte, onkruid en schimmels af.

Het type ongediertebestrijding dat u besluit te gebruiken, hangt sterk af van het soort ongedierte dat u heeft – vliegen, sprinkhanen, schimmelmuggen, bladmineerders, sprinkhanen, krekels, rupsen, bladluizen, bonenkevers, enz. De lijst met insectenplagen lijkt te zijn ga en verder. Gelukkig zijn er enkele nuttige insecten om ze te bestrijden!

Over het algemeen is het een goed idee om groene gaasvliegen, lieveheersbeestjes en bidsprinkhaan naar je tuin uit te nodigen. Vind manieren om ze aan te trekken, of koop ze en breng ze met geweld naar je tuin!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *