Motorhelm – goede gewoonten

Weet je nog dat veiligheidsgordels verplicht waren in auto’s? Sommigen van ons wel. Ondanks alle informatie over veiligheid en de door het dragen geredde levens, was het toch een gewenning om te acclimatiseren. We dachten dat ze ongemakkelijk waren, onze kleren in de war brachten, niet cool, moeilijk te onthouden en moeilijk om kinderen te laten dragen. We namen het natuurlijk, en uiteindelijk is het dragen van veiligheidsgordels een veiligheidsgewoonte geworden waar we niet meer aan denken.

Het dragen van een motorhelm is bijna hetzelfde. We hebben een lange weg afgelegd.

Ten eerste kan het gewoon je leven redden.

Deze motorhelm is uitvoerig getest op impact, penetratie, retentie en perifeer zicht. Een goedgekeurde motorhelm helpt verwondingen bij een ongeval te voorkomen. Duurder betekent niet per se veiliger.

Back view of male in protective jacket, boots and helmet riding off roadside at sunset on empty highway backlit background

Ten derde – het kopen van een motorhelm en het dragen van een helm is nu een automatische gewoonte voor de meeste rijders en is cool.

Voorbij zijn de zware, omslachtige helmen die je moe maken door gewoon je hoofd omhoog te houden. De motorhelmen van tegenwoordig zijn gemaakt van moderne kwaliteitsmaterialen, zijn superlicht en worden voortdurend verbeterd om ze sterker, comfortabeler en goedkoper te maken. Een extra bonus is de verscheidenheid aan jethelmen die momenteel beschikbaar zijn. Veiligheid hoeft niet langer duur, onhandig of saai te zijn.

Een goede montage is een zeer belangrijke veiligheidsfactor. Je motorhelm en kinriem moeten goed aansluiten. Beweeg uw hoofd niet heen en weer of op en neer terwijl u de helm in uw hand houdt. Een baggy helm op een baggy head biedt onvoldoende bescherming. Een goede pasvorm vermindert ook windgeruis en gezichtwind (als een veiligheidsbril of vizieren worden gebruikt), waardoor de rijder minder vermoeid raakt.

Motorcycle couple holding helmets in hands .

Stijl is individueel en met alle opties van kleuren, afbeeldingen en ontwerpen die tegenwoordig beschikbaar zijn, zou het vinden van een motorhelm die bij je smaak en behoeften past niet al te moeilijk moeten zijn. Integraalhelmen bieden, zoals de naam al doet vermoeden, de beste bescherming door het hele gezicht te beschermen, inclusief de nek en kin. Een modulaire (3/4) of halve helm kan bij goed dragen enige bescherming bieden.

Helmen, of ze nu beschadigd zijn of niet, moeten om de 3 tot 5 jaar worden vervangen vanwege materiële aantasting of impact. Zorg ervoor dat je de juiste pasvorm hebt en de beste stijl krijgt die de gewoonte aanmoedigt om een ​​motorhelm te dragen. Gebruik en bescherm je haar verstandig.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *