Meditatie voor de bevalling

Een bevalling is een van de meest pijnlijke gebeurtenissen die een vrouw kan doormaken, maar het is ook de meest lonende. Hoewel er verschillende medicijnen zijn die de pijn kunnen verdoven, hebben ze allemaal hun eigen risico’s voor zowel u als uw baby. Als je kiest voor een natuurlijke bevalling en een manier wilt vinden om verlichting van de pijn te vinden, dan kan meditatie voor de bevalling je helpen.

De voordelen van meditatie

Regelmatig mediteren heeft verschillende directe effecten op lichaam en geest die je kunnen helpen tijdens de bevalling, zoals:

Stress verlichten
Het lijdt geen twijfel dat je lichaam enorm onder druk staat tijdens de bevalling vanwege de pijn, de veranderingen in je lichaam en de realiteit van een nieuw leven dat de wereld binnenkomt. Meditatie kan uw bloeddruk en hartslag verlagen en uw ademhaling vertragen, die allemaal samenwerken om uw stressreactie te verminderen.

Pijnbeheersing
Meditatie kan je helpen je lichaam te ontspannen door spiergroepen los te laten en controle over je lichaam te krijgen. Tijdens meditatie komen natuurlijke pijnstillers, endorfines genaamd, vrij die de pijn van de bevalling kunnen verlichten.

Verhoogt de focus
Met alles wat er om je heen gebeurt, is het gemakkelijk om afgeleid te raken en zelfs in paniek te raken. Meditatie helpt je je geest leeg te maken, zodat je je kunt concentreren op de taak die voorhanden is. Dit kan uw lichaam echt helpen om vooruit te komen en kan helpen bij de geboorte van uw kind.

Verbetert de stemming
Meditatie kan de positieve energie in je verhogen en een gevoel van innerlijke vrede teweegbrengen. Dit zal je kalmeren en je verlossen van alle zorgen die je hebt tijdens de bevalling.

Mediteren tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling kun je waarschijnlijk niet in lotushouding op de grond komen om te mediteren, maar je kunt meditatietechnieken oefenen vanuit het comfort van je ziekenhuisbed. Diepe ademhaling is vooral effectief tijdens de bevalling. Naast het vermogen om stress te verlichten, pijn te verminderen en je te helpen focussen, kan het je ook helpen om door je weeën heen te komen. Haal diep adem vanuit je buik en laat ze dan langzaam door je mond ontsnappen. Terwijl je uitademt, stel je voor dat je pijn weggaat met je adem.

Visualisatie is een andere effectieve techniek tijdens de lichaam voorbereiden op bevalling, omdat je je op iets anders dan je pijn kunt concentreren. Stel je een positief beeld voor waarop je je kunt concentreren, zoals een favoriete vakantieplek of zelfs van jezelf die je baby die binnenkort geboren wordt wiegt. Deze visualisaties zullen een positieve energie creëren en zullen je focus wegleiden van pijn.

Door regelmatig te mediteren voordat je gaat bevallen, bereid je je lichaam voor om het proces zo goed mogelijk aan te kunnen. Evenzo kan doorgaan met mediteren na de bevalling je lichaam helpen sneller te genezen en je humeur stabiel te houden. Meditatie voor de bevalling is een van de meest effectieve, natuurlijke manieren om je te helpen een positieve geboorte-ervaring te hebben.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *