De vierentwintig uur durende nieuwscyclus – Nog een moderne tv-innovatie

In de dagen vóór de uitgebreide tv-programmering was mijn toegang tot nieuws enigszins beperkt. Ik zou kunnen afstemmen op de National Network News-shows van 18.00 uur… blijf op de hoogte om 18.30 uur. voor de lokale nieuwsverhalen… terugkeer om 22.00 uur of 23.00 uur voor alle laatste verhalen.

Dan zou ik natuurlijk een dagblad kunnen kopen, soms twee of zelfs een derde, om dezelfde nieuwsberichten op een andere manier te bekijken… of zelfs informatie over een verhaal dat niet in het nieuwsprogramma op tv verscheen.

Dat was niet slecht, maar het lijkt in niets op wat er vandaag voor mij beschikbaar is. Om te beginnen heb ik toegang tot een personal computer. Dat stelt me in staat om online kranten te lezen voor dagelijkse informatie en toegang te krijgen tot blogs voor politiek en Breda Nieuws. Ik heb een radio… zodat ik elke dag naar nieuws- en informatieprogramma’s kan luisteren waarin politieke meningen over gebeurtenissen worden geuit. Ze zijn informatief en onderhoudend.

Maar de beste optie die ik heb, degene waar ik meer van geniet dan welke andere dan ook, is de non-stop toegang tot nieuws en informatie die beschikbaar is voor mij als abonnee van een tv-programmeerservice die me een bijna onbeperkt menu van tv-programma’s geeft die ik kan kijk en geniet, waaronder veel 24 uur per dag, “al het nieuws – de hele tijd” -netwerken.

De meest prominente van deze netwerken zijn allemaal Cable News Services – Fox Cable News Network … MSNBC (uiteraard eigendom van en beheerd door NBC) … en CNN (Cable News Network), de grondlegger van het Total News Network-formaat.

Als je van nieuws en meningen over nieuws en politiek houdt, zul je zeker van een of meer van deze netwerken houden. Ze stellen niet teleur, want hun programmering is continu – altijd aan – en ze kunnen 24 uur per dag, zeven dagen per week “brekende verhalen” verslaan, iets waar de grote netwerken niet aan kunnen tippen. Dat betekent een verhaal dat zich om 3 uur ‘s nachts ontvouwt. zal worden gedekt door een verslaggever van Cable News Network zodra deze zich voordoet. Er is in de geschiedenis nog nooit zo’n directe berichtgeving over nieuws en gebeurtenissen geweest, zeker niet in de vroegere dagen van de televisie.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *