Auto’s en vrachtwagens – Voorbij de planken van de speelgoedwinkel

Van het hoge gejank van een nitromotor tot het zoemen van een elektromotor. Over het hele land, in elk willekeurig weekend, kun je ze overal vinden, van braakliggende terreinen tot parkeerplaatsen. RC auto- en vrachtwagenracen is een van de populairste hobby’s in de recente geschiedenis geworden.
Je hebt ze waarschijnlijk gezien in de schappen van je plaatselijke discountwinkel, speelgoedwinkel of elektronicawinkel. Maar de echte spanning die deze sport te bieden heeft, vind je alleen in een echte hobbywinkel.

De auto’s, vrachtwagens en andere verschillende voertuigen die bij de kortingsketens te vinden zijn, kunnen heel leuk zijn, maar als je nooit verder gaat dan dit speelgoed, voel je je misschien een beetje in de steek gelaten door hun kwaliteit en opwindingsniveau. Het verschil tussen de “echte” RC-voertuigen en het speelgoed van de winkelketen kan behoorlijk verbazingwekkend zijn. Uiteraard is er een verschil in kosten, maar zoals het oude gezegde luidt: “Je krijgt waar je voor betaalt.”

U kunt kiezen uit een breed scala aan voertuigstijlen, van mild tot wild en alles daartussenin. Van tweewielaangedreven auto’s, vrachtwagens en buggy’s, tot vierwielaangedreven buggy’s, stadiontrucks en monstertrucks.
De elektrische auto’s en vrachtwagens, die worden aangedreven door oplaadbare accu’s, zijn waarschijnlijk de beste winkelstellingen om je nieuwe hobby te starten. Sommige van deze kunnen snelheden bereiken van meer dan 40 mijl per uur! Naarmate de tijd verstrijkt, merk je misschien dat je nog meer snelheid en opwinding verlangt. Zoek niet verder dan de door gas aangedreven beesten die als brandstof op een mengsel van nitromethaan en methanol lopen. Sommige van deze radicale ritten kunnen een verbazingwekkende 70 mijl per uur naderen!

Je kunt er meteen in springen met een Ready to Run (of RTR zoals ze in de sport bekend staan) auto of vrachtwagen, of de uitdaging aangaan van een volledig ongemonteerde kit. Dit laatste vereist een beetje mechanisch vermogen, evenals een dosis geduld, maar kan een zeer lonend project zijn om samen met uw zoon of dochter te ondernemen, hen waardevolle vaardigheden aan te leren en gewoon een geweldige tijd samen te hebben.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *