aanlegsteiger schone bootpraktijken

Bootlanceringen en watersporters moeten samenwerken om het water schoon te houden zodat watersporters ervan kunnen genieten en om wilde dieren en planten te beschermen. Veel staten en provincies hebben een reeks voorschriften aangenomen voor jachthavens en varen die zij “schoon varen” noemen. Sommigen van hen zijn richtlijnen, anderen kunnen leiden tot boetes of boetes als ze niet worden opgevolgd door watersporters of watersporters. Better boat launches zijn eigenlijk toegewijd aan het opleiden van watersporters en het voorzien van watersporters van de middelen en informatie die ze nodig hebben, zodat we het milieu kunnen beschermen terwijl we nog steeds kunnen genieten van het water, recreatief varen en vissen. Hier zijn enkele praktijken voor schoon varen die alle watersporters en aanlegsteigers zouden moeten volgen.

Schoonmaken van de boot: Het eerste wat watersporters moeten doen zodra ze uit het water komen, is de schoonmaken boot, zoet water, uitspoelen. Dit spoelt eventuele resten en vuil weg en is niet schadelijk voor het milieu. Aanlegsteigers moeten voor watersporters een bron van water zijn. Als dit niet mogelijk is, of als de boot een tijdje in het water heeft gelegen, kun je een zachte, milieuvriendelijke reiniger vinden, zoals een reiniger op citrusbasis. Lees de etiketten voor alle waarschuwingen.

Afvalverwijdering: Gooi geen afval (papier, blikjes, piepschuim, plastic, enz.) in het water of op de oever waar het in het water terecht kan komen. Bootdokken moeten voldoende afvalbakken en recyclingbakken voor watersporters hebben op handige locaties met bewegwijzering die mensen begeleidt. Visuitwerpselen moeten ook in de prullenbak worden gegooid, niet in het water. Menselijk afval moet worden weggepompt bij de meeste aanlegsteigers of andere speciaal daarvoor bestemde stortplaatsen. Gebruikte olie en ander gevaarlijk vloeibaar afval moet in afgedekte containers worden geplaatst.

Onderhoud en reparatie: Een van de meest voorkomende onderhoudstaken in jachthavens is schuren en schilderen. Kies verf die niet schadelijk is voor het milieu en verwijder verf en zand uit het water. Om te voorkomen dat stof en verfspaanders in de lucht en uiteindelijk in vuil en water terechtkomen, zijn er speciale schuurmachines met stofzuigers die alle stof en verfspaanders opvangen. Gemorste olie, brandstof of andere vloeistoffen moeten met een doek worden weggeveegd en gemorst water moet onmiddellijk worden gemeld, zodat ze op de juiste manier kunnen worden opgeruimd. Breng er geen wasmiddel op aan. Er is misschien meer kwaad dan goed.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *